Mercedes Gallardo Medina

Profesor/a titular de universidade

Docencia

2023/2024
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02M074V11 M074223 Biotecnoloxía vexetal OP 4
V02G031V01 G031401 Xestión e control de calidade OP 40
V02G031V01 G031108 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 5
2022/2023
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02M074V11 M074223 Biotecnoloxía vexetal OP 4
V02G031V01 G031401 Xestión e control de calidade OP 40
V02G031V01 G031108 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 8
2021/2022
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 8
V02G031V01 G031108 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 5
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 24
2020/2021
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 24
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 8
V02G030V01 G030203 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 25
2019/2020
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 8
V02G030V01 G030203 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 30
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 38
2018/2019
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 38
V02G030V01 G030203 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 30
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 8
2017/2018
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02G030V01 G030203 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 20
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 38
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 5
2016/2017
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V02G030V01 G030203 Bioloxía: Técnicas básicas de laboratorio FB 20
V02G030V01 G030911 Xestión e control de calidade OP 24
V02M074V01 M074217 Biotecnoloxía Vexetal OP 5

    2021/2022

    Contido de antioxidantes fenólicos durante a fermentación de zumes monovarietais de mazás de orixe galega. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Efecto da melatonina sobre o contido en antioxidantes e o perfil fenólico na mazá Reineta durante a maduración post-colleita - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2019/2020

    Efecto da melatonina sobre a variación de compoñentes fenólicos durante a maduración post-colleita da mazá Golden - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Estudo do papel da melatonina no crecemento e maduración da mazá. Posible interacción co etileno. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2018/2019

    Papel da melatonina durante a maduración post-colleita en mazás. Posible interacción co etileno. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2017/2018

    Control de calidade de suplementos comerciais de melatonina. Valoración da súa actividade antioxidante e comparación con zumos ANTIOX - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Determinación de componentes fenólicos como antioxidantes presentes en mazás e sidras de orixen galego. Comparación con variedades comerciais. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Presencia da melatonina e outros indoles derivados do triptófano en cogumelos comestibles silvestres e comerciais. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2016/2017

    Análise da actividade antioxidante no pole e na mel. Caracterización da presencia de melatonina. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2015/2016

    Presencia de melatonina en froitas, zumes de froitas e evolución dos seus niveles durante a fermentación alcohólica no zume de mazá. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Niveis de melatonina durante a exminación e o crecemento de plántulas de garavanzo (Cicer arietinum L.). Efecto do triptófano e implicación na resistencia ó estrés abiótico. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2014/2015

    Papel protector da melatonina durante os primeiros estadíos de crecemento do garavanzo (Cicer arietinum L.) baixo condicións de estrés hídrico - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    Cargos académicos

    Decano/a en Facultade de Bioloxía ( Since 16/02/2023 )

    Profesorado doutor con vinculación permanente en Claustro Universitario ( Since 29/06/2018 )