Maria Figueiredo Gonzalez

Investigador/a Distinguido/a Lei da Ciencia

Docencia

2023/2024
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M142V01 M142106 Avances en Toxicoloxía Ambiental. Implicacións en Seguridade Alimentaria e Ambiental OP 7
O01M139V01 M139113 Tecnoloxía Culinaria e Alimentaria OP 15
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01G261V01 G261927 Xestión e conservación da auga OP 14
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 28
O01G041V01 G041505 Toxicoloxía alimentaria OB 39
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 5
2022/2023
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
V11M085V02 M085106 Análise química de productos da pesca. Contaminantes bióticos e abióticos. Control de calidade no laboratorio. OB 5
O01G041V01 G041906 Xestión da calidade OP 8
O01G261V01 G261922 Análise e calidade do aire OP 18
O01G261V01 G261927 Xestión e conservación da auga OP 23
O01G041V01 G041501 Bromatoloxía OB 21
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 112
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 5
O01M139V01 M139113 Tecnoloxía Culinaria e Alimentaria OP 15
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M142V01 M142106 Avances en Toxicoloxía Ambiental. Implicacións en Seguridade Alimentaria e Ambiental OP 5
O01M142V01 M142218 Autenticidade Alimentaria OP 7
2021/2022
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01G261V01 G261927 Xestión e conservación da auga OP 14
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 37
O01G041V01 G041501 Bromatoloxía OB 14
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 5
O01M142V01 M142227 Traballo de Fin de Máster OB 5
O01M139V01 M139113 Tecnoloxía Culinaria e Alimentaria OP 15
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M142V01 M142106 Avances en Toxicoloxía Ambiental. Implicacións en Seguridade Alimentaria e Ambiental OP 5
2020/2021
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 5
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M142V01 M142106 Avances en Toxicoloxía Ambiental. Implicacións en Seguridade Alimentaria e Ambiental OP 3
O01G261V01 G261927 Xestión e conservación da auga OP 9
O01M139V01 M139113 Tecnoloxía Culinaria e Alimentaria OP 15
O01G261V01 G261922 Análise e calidade do aire OP 19
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 52
2019/2020
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 14
O01G041V01 G041601 Ampliación de bromatoloxía OB 9
O01G041V01 G041905 Prevención de riscos laborais OP 10
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 5
O01G261V01 G261927 Xestión e conservación da auga OP 19
O01M139V01 M139113 Tecnoloxía Culinaria e Alimentaria OP 15
O01M142V01 M142106 Avances en Toxicoloxía Ambiental. Implicacións en Seguridade Alimentaria e Ambiental OP 3
2018/2019
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M142V01 M142118 Compostos Fenólicos, Compoñentes Bioactivos dos Alimentos OP 8
2017/2018
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01G041V01 G041601 Ampliación de bromatoloxía OB 14
O01G041V01 G041305 Técnicas de preparación de mostras OB 52
O01G041V01 G041501 Bromatoloxía OB 14

    Tutorías presenciales concertadas

    El docente tiene una oferta de tutorías presenciales concertadas durante el periodo Anual (2023/2024). Para concertar una cita puedes hacerlo desde tu Secretaría Online.

    2022/2023

    Caracterización dos compostos fenólicos das podas das oliveiras autóctonas galegas - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2021/2022

    Efecto da dixestión sobre a composición dunha infusión de follas de oliveira - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2020/2021

    Compostos fenólicos dos aceites de oliva virxe extra. Capacidade antioxidante e potencial antidiabético - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Determinación da contaminación por nitratos mediante análise isotópica na cunca do río Limia. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Perfil fenólico e capacidade antioxidante de infusións de folla de oliveira das variedades autóctonas Brava e Mansa de Figuieredo - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Influencia do proceso de dixestión in vitro no perfil fenólico das aceitunas de mesa - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

    2019/2020

    Evaluación organoléptica e estimación do potencial antidiabético de aceites de oliva galegos. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2018/2019

    Avaliación e caracterización de aceites de oliva monovarietais Brava e Mansa de Figueiredo. Avaliación do seu potencial antidiabético. - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2017/2018

    Avaliación do potencial antidiabético dos compostos fenólicos presentes nos aceites galegos - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Relación entre o consumo de aceite de oliva e a incidencia da diabetes mellitus. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007