Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria

Área de coñecemento

Área de Ciencias

Información administrativa

Facultade de Ciencias

Coordinación do título

Manuel Arias Estévez

Centro ao que se adscribe

Escola Internacional de Doutoramento

Campus

Ourense

Código RUCT

    • Paula Rodríguez Seoane

      Nome: Procesos de extracción verde para a valorización da biomasa residual de Paulownia
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Herminia Domínguez González, Beatriz Díaz Reinoso

    • Beatriz Míguez Alonso

      Nome: Producción e propiedades de novos prebióticos derivados de hemicelulosas e pectinas.
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      José Luís Alonso González, Carlos Vila Babarro

    • María Laura Vázquez Juiz

      Nome: Caracterización de partículas coloidais na auga do solo mediante detección sintonizable de pulsos resistivos
      Data de lectura:
      Directores:

      José Eugenio López Periago, Diego Soto Gómez

    • Inmaculada González Torres

      Nome: Estudo do efecto da inclusión de subprodutos da industria agroalimentaria galega na alimentación porcina sobre a productividade, a calidade da carne e a viabilidade económica e medioambiental
      Data de lectura:
      Directores:

      Francisco Javier Carballo García, José Manuel Lorenzo Rodríguez

    • Mar López Rodríguez

      Nome: Estudo de tecnoloxías aplicables en biorrefinerías de materiais lignocelulósicos
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes

    • Manuel Conde Cid

      Nome: MECANISMOS DE RETENCIÓN, TRANSPORTE E DEGRADACIÓN DE ANTIBIÓTICOS EN SOLOS AGRÍCOLAS
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Manuel Arias Estévez, REMIGIO PARADELO NUÑEZ, ESPERANZA ÁLVAREZ RODRÍGUEZ

    • Fernando Pinto Blanco

      Nome: “ RITUALIDAD E BOTÁNICA ENTEOGÉNICA NA MEDICINA TRADICIONAL INDÍXENA”
      Data de lectura:
      Directores:

      María Reyes Pérez Fernández, Francisco Javier Rodríguez Rajo

    • Lorena Piñeiro Lago

      Nome: Estudo dos parámetros termo-reolóxicos e bioquímicos do queixo Afuega'l Pitu DOP.
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      María Inmaculada Franco Matilla, Clara Asunción Tovar Rodríguez

    • Noelia Cambeiro Pérez

      Nome: Efecto dos compostos bioactivos sobre o sistema inmune. Unha aproximación metabolómica multiplataforma
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara

    • Lucía Gómez Limia

      Nome: Caracterización da anguía europea e desenvolvemento dunha conserva: efecto do procesamento e do líquido de cobertura
      Data de lectura:
      Directores:

      Sidonia Martínez Suárez, María Inmaculada Franco Matilla

    • Estefanía González Fernández

      Nome: Optimización da produción de Vitis vinifera na DOP Ribeiro
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González

    • Xiana González Gómez

      Nome: Significado da biomonitorización animal para avaliar a exposición a contaminantes orgánicos no medio ambiente.
      Data de lectura:
      Directores:

      Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo

    • Antía Gómez Armesto

      Nome: Presenza, distribución e acumulación de Hg en solos podzólicos: Implicacións ambientais nos ecosistemas terrestres.
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Juan Carlos Nóvoa Muñoz, Manuel Arias Estévez

    • Susana Iglesias Casás

      Nome: “Nacemento baixo a auga. Estudo prospectivo en hospital de baixa intervención”
      Data de lectura:
      Directores:

      María Reyes Pérez Fernández

    • Noemi Cobas García

      Nome: Efecto do procesado e do aceite de cobertura sobre unha conserva de peixe espada
      Data de lectura:
      Directores:

      María Inmaculada Franco Matilla, Sidonia Martínez Suárez

    • Lucía Penín Sánchez

      Nome: CONTRIBUCIÓN AO DESENVOLVEMENTO DE NOVAS TECNOLOXÍAS PARA BIORREFINERÍAS
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes

    • Delicia Liliana Bazán Tantaleán

      Nome: Produción e caracterización de bebidas funcionales obtidas por fermentación de zumes de froitas con gránulos de kéfir
      Data de lectura:
      Directores:

      Nelson Pérez Guerra, José Manuel Domínguez González

    • Cristina Pérez Santaescolástica

      Nome: Uso de Altas Presións e Ultrasons como medida correctora da pastosidade en Xamón curado
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      José Manuel Lorenzo Rodríguez, Laura Purriños Pérez, , Francisco Javier Carballo García

    • Tania María Fernández Cruz

      Nome: ESTADO DE SAÚDE DA POBOACIÓN MATERNO-INFANTIL GALEGA EN BASE Á SÚA EXPOSICIÓN A CONTAMINANTES AMBIENTAIS
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo, , , Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara

    • Noelia Briz Cid

      Nome: Efectos dos funxicidas de nova xeración sobre o proteoma de lévedos fermentativos e o metaboloma fenólico con influencia na cor de viños tintos
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Jesús Simal Gándara, Raquel Rial Otero

    • Thais Sieiro Sampedro

      Nome: Impacto dos funxicidas sobre o metabolismo dos lévedos vínicos e a súa implicación na biosíntese de compostos volátiles responsables do aroma
      Data de lectura:
      Directores:

      Jesús Simal Gándara, Carmen González Barreiro, Raquel Rial Otero

    • Mónica Costas Malvido

      Nome: Produción de biomasa probiótica e nisina por Lactococcus lactis subsp. lactis CECT 539
      Data de lectura:
      Directores:

      Ricardo Javier Bendaña Jácome, Nelson Pérez Guerra

    • Patricia Pérez Larrán

      Nome: Obtención de fraccións enriquecidas en compostos bioactivos a partir de extractos acuosos de Sargassum muticum
      Data de lectura:
      Directores:

      Herminia Domínguez González, Elena María Balboa Alfaya

    • Diego Soto Gómez

      Nome: Propiedades físicas do solo baixo diferentes manexos: unha análise mediante exploración por TAC, experimentos de transporte e caracterización dos saltos de presión.
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      José Eugenio López Periago, Marcos Paradelo Pérez

    • Lucía López Hortas

      Nome: Hidrodifusión asistida con microondas e combinada coa gravidade (MHG): extracción e caracterización de compostos con propiedades antioxidantes
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      MARÍA DOLORES TORRES PÉREZ

    • Elena Domínguez Corral

      Nome: Valorización de materiais lignocelulósicos de rápido crecemento mediante esquemas de biorrefinería
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez

    • Rubén Agregán Pérez

      Nome: Efecto do extracto de algas sobre a calidade dos produtos cárnicos
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz, Francisco Javier Carballo García

    • Francisco José Méndez Cid

      Nome: ESTUDO DO ENRANZAMENTO AUTOOXIDATIVO DALGUNHAS GRAXAS ANIMAIS: CORRELACIÓN E REPRESENTATIVIDADE DOS PARÉMETROS INDICADORES
      Data de lectura:
      Directores:

      Francisco Javier Carballo García, Sidonia Martínez Suárez

    • José Antonio Cortiñas Rodríguez

      Nome: Producción de variedades preferentes nas D.O. Ribeiro e Ribeira Sacra.
      Data de lectura:
      Directores:

      Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González, María Jesús Aira Rodríguez

    • Ricardo Troncoso Recio

      Nome: Desenvolvemento de galletas enriquecidas con fitosterois e fortificadas con ferro e calcio vehiculados con hidrolizados de caseína.
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Nelson Pérez Guerra, Ana María Torrado Agrasar

    • Camila Fraga González

      Nome: Epidemioloxia da esclerose múltiple na cidade de Ourense
      Data de lectura:
      Directores:

      Monserrat Míguez Bernárdez, JOSÉ MARÍA ÓSCAR PRIETO GONZÁLEZ, ,

    • María Tortosa Viqueira

      Nome: Respuesta ómica a la infección por Xanthomonas campestris pv. campestris en plantas de Brassica oleracea
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Pablo Velasco Pazos, Elena Cartea González

    • Lorena Lara Fernández

      Nome: Influencia de diferentes lévedos no aroma de viños e bebidas espirituosas
      Data de lectura:
      Directores:

      Ignacio Orriols Fernández, Pilar Blanco Camba

    • Marta María Pérez Martínez

      Nome: Análise de ciclo de vida de reutilización de equipos ofimáticos: estudo comparativo de distintas alternativas de aplicación industrial.
      Data de lectura:
      Directores:

      Benedicto Soto González

    • Noelia Flórez Fernández

      Nome: EXTRACCIÓN E PURIFICACIÓN DE COMPOSTOS BIOACTIVOS DE Sargassum muticum
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Herminia Domínguez González, María Jesús González Muñoz, Elena Falqué López

    • Luis Alfredo Espinoza Espinoza

      Nome: Formulación dun xeado de leite e castaña (Castanea sativa Miller) e valoración de alternativas para mellorar as súas características de salubridade
      Data de lectura:
      Directores:

      Francisco Javier Carballo García, Juan Antonio Centeno Domínguez

    • Alicia Pérez Paz

      Nome: Tratamento biolóxico de compostos fenílicos
      Data de lectura:
      Directores:

      José Manuel Domínguez González, Laura Vázquéz Araújo

    • Carla Daniela Gonçalves Lopes

      Nome: Deseño experimental, modelado cinético e análises de impactos ambientais en procesos de valorización de residuos/descartes pesqueiros
      Data de lectura:
      Directores:

      RICARDO ISAAC PÉREZ MARTÍN, Amaya Franco Uría

    • Susana Peleteiro Prieto

      Nome: Obtención de furanos empleando Líquidos Iónicos
      Data de lectura:
      Tese con mención internacional
      Directores:

      Juan Carlos Parajó Liñares

    • Iago Antonio Montoya Rodríguez

      Nome: Predición da influencia de moléculas anfifílicas sobre a dinámica interna en microemulsións baseadas en AOT mediante o uso de redes neuronais artificiais.
      Data de lectura:
      Directores:

      Juan Carlos Mejuto Fernández, Antonio Cid Samamed

    • Ramón Salgado Freiría

      Nome: Alteracións no eixo hipotalámico-hipofisario-adrenal inducidas pola exposición a sulfonato de perfluorooctano (PFOS) en rata macho adulta.
      Data de lectura:
      Directores:

      María Anunciación Lafuente Giménez

    • Sergio López Doval

      Nome: Toxicidade do sulfonato de perfluorooctano (PFOS) no eixo hipotalámico-hipofisario-testicular en rata macho adulta.
      Data de lectura:
      Directores:

      María Anunciación Lafuente Giménez

    • Iria Rodríguez Vega

      Nome: Composición bioquímica da caste Mencía (Vitis vinífera L.) na D.O. Ribeira Sacra: Influencia do ?terroir? e adaptación ao cambio climático.
      Data de lectura:
      Directores:

      José Manuel García Queijeiro, Antón Masa Vázquez

    Descrición

    O Progama de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria, con Mención cara á Excelencia do Ministerio de Educación na súa última convocatoria, pretende formar Doutores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos elos da cadea alimentaria, desde a produción primaria de materias primas aos últimos avances en procesado ou biotecnoloxía, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado. Ao finalizar o período de formación, o egresado será capaz de liderar e colaborar en actividades de de I+D+i cunha excelente preparación científica e madurez profesional, tanto no sector industrial como no ámbito da investigación.
    Por todo iso, o Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria trata de egresar Doutores que lideren actividades e proxectos I+D+i do sector científico-profesional da alimentación:
    • Investigación e desenvolvemento de novos procesos e estratexias na produción, elaboración e conservación de alimentos.
    • Investigación e desenvolvemento de novas estratexias e procedementos que garantan a calidade e seguridade alimentarias.
    • Investigación e desenvolvemento no binomio alimentación-saúde.

    Ano comezo impartición: 2013
    Data publicación no DOG:
    Data publicación no BOE:
    Prazas de novo ingreso: 20

    • Elaboración de predicións sobre o contido de pole e alerxenos no aire
    • Determinación do estado fitosanitario dos cultivos e modelos predictivos de aplicación de tratamentos fitosanitarios
    • Influencia do cambio climático sobre os cultivos e especies autóctonas
    • Caracterización físico-química e organoléptica dos meles
    • Caracterización e identificación da orixe botánico dos meles
    • Refinería de biomasa vexetal
    • Produción e avaliación de antioxidantes naturais
    • Desenvolvemento de novos materiais a partir da biomasa vegetal
    • Obtención e avaliación de novos ingredientes funcionales
    • Valorización de biomasa vegetal
    • Desenvolvemento de novos procesos de extracción
    • Alimentos nutracéuticos
    • Produtos lácteos fermentados/madurados
    • Produtos cárnicos cru-curados
    • Caracterización e tipificación de diferentes Brassica spp. cultivadas en Galicia
    • Distribución de contaminantes químicos orgánicos agrícolas e ambientais na cadea de produción de alimentos
    • Caracterización e mellora da calidade sensorial(composición aromática) e funcional(perfil polifenólico) dos alimentos
    • Estudo da presenza, distribución e movilidad de metais pesados( Cu, Zn, Pb,Hg ) e pesticidas en chans
    • Estudo da calidade do auga e modelización de procesos hidrolóxicos en cuencas forestais
    • Termalismo y Geotermia
    • Revalorización de residuos agroalimentarios
    • Transporte de agroquímicos e elementos traza no sistema planta-auga-solo
    • Agroinformática y viticultura
    • Produción, purificación, caracterización e aplicación de enzimas microbianas de interese alimentario e ambiental
    • Produción e aplicación de bacterias lácticas probióticas e bacteriozinas
    • Aprovechamiento e valorización de materiais residuales e subproductos da industria alimentaria mediante procesos fermentativos
    • Coloides e Interfases
    • Interacción de modelos in vitro de membrana con compostos de interese biolóxico e tecnolóxico
    • Proteómica
    • Chemosensores
    • Identificación e cuantificación de diversos produtos en diferentes matrices agroalimentarias
    • Seguridade alimentaria

    O Sistema de Garantía de Calidade de Doutoramento da Universidade de Vigo ten un carácter institucional.

    Está dirixido e coordinado a través da Escola Internacional de Doutoramento.

    A información xeral sobre a xestión da calidade nos doutoramentos (documentación do sistema de garantía de calidade, política e obxectivos de calidade, programas de calidade, Comisión de Calidade da Eido) está dispoñible nesta ligazón.