Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria

Área de coñecemento

Área de Ciencias

Información administrativa

Facultade de Ciencias

Coordinación do título

Manuel Arias Estévez

Centro ao que se adscribe

Escola Internacional de Doutoramento

Campus

Ourense
  • Elena Domínguez Corral

    Nome: Valorización de materiais lignocelulósicos de rápido crecemento mediante esquemas de biorrefinería
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez

  • Rubén Agregán Pérez

    Nome: Efecto do extracto de algas sobre a calidade dos produtos cárnicos
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz, Francisco Javier Carballo García

  • Francisco José Méndez Cid

    Nome: ESTUDO DO ENRANZAMENTO AUTOOXIDATIVO DALGUNHAS GRAXAS ANIMAIS: CORRELACIÓN E REPRESENTATIVIDADE DOS PARÉMETROS INDICADORES
    Data de lectura:
    Directores:

    Francisco Javier Carballo García, Sidonia Martínez Suárez

  • José Antonio Cortiñas Rodríguez

    Nome: Producción de variedades preferentes nas D.O. Ribeiro e Ribeira Sacra.
    Data de lectura:
    Directores:

    Fco. Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González, María Jesús Aira Rodríguez

  • Ricardo Troncoso Recio

    Nome: Desenvolvemento de galletas enriquecidas con fitosterois e fortificadas con ferro e calcio vehiculados con hidrolizados de caseína.
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    Nelson Pérez Guerra, Ana María Torrado Agrasar

  • Camila Fraga González

    Nome: Epidemioloxia da esclerose múltiple na cidade de Ourense
    Data de lectura:
    Directores:

    Monserrat Míguez Bernárdez, JOSÉ MARÍA ÓSCAR PRIETO GONZÁLEZ, ,

  • María Tortosa Viqueira

    Nome: Respuesta ómica a la infección por Xanthomonas campestris pv. campestris en plantas de Brassica oleracea
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    Pablo Velasco Pazos, Elena Cartea González

  • Lorena Lara Fernández

    Nome: Influencia de diferentes lévedos no aroma de viños e bebidas espirituosas
    Data de lectura:
    Directores:

    Ignacio Orriols Fernández, Pilar Blanco Camba

  • Marta María Pérez Martínez

    Nome: Análise de ciclo de vida de reutilización de equipos ofimáticos: estudo comparativo de distintas alternativas de aplicación industrial.
    Data de lectura:
    Directores:

    Benedicto Soto González

  • Noelia Flórez Fernández

    Nome: EXTRACCIÓN E PURIFICACIÓN DE COMPOSTOS BIOACTIVOS DE Sargassum muticum
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    Herminia Domínguez González, María Jesús González Muñoz, Elena Falqué López

  • Luis Alfredo Espinoza Espinoza

    Nome: Formulación dun xeado de leite e castaña (Castanea sativa Miller) e valoración de alternativas para mellorar as súas características de salubridade
    Data de lectura:
    Directores:

    Francisco Javier Carballo García, Juan Antonio Centeno Domínguez

  • Alicia Pérez Paz

    Nome: Tratamento biolóxico de compostos fenílicos
    Data de lectura:
    Directores:

    José Manuel Domínguez González, Laura Vázquéz Araújo

  • Carla Daniela Gonçalves Lopes

    Nome: Deseño experimental, modelado cinético e análises de impactos ambientais en procesos de valorización de residuos/descartes pesqueiros
    Data de lectura:
    Directores:

    RICARDO ISAAC PÉREZ MARTÍN, Amaya Franco Uría

  • Susana Peleteiro Prieto

    Nome: Obtención de furanos empleando Líquidos Iónicos
    Data de lectura:
    Tese con mención internacional
    Directores:

    Juan Carlos Parajó Liñares

  • Iago Antonio Montoya Rodríguez

    Nome: Predición da influencia de moléculas anfifílicas sobre a dinámica interna en microemulsións baseadas en AOT mediante o uso de redes neuronais artificiais.
    Data de lectura:
    Directores:

    Juan Carlos Mejuto Fernández, Antonio Cid Samamed

  • Sergio López Doval

    Nome: Toxicidade do sulfonato de perfluorooctano (PFOS) no eixo hipotalámico-hipofisario-testicular en rata macho adulta.
    Data de lectura:
    Directores:

    María Anunciación Lafuente Giménez

  • Ramón Salgado Freiría

    Nome: Alteracións no eixo hipotalámico-hipofisario-adrenal inducidas pola exposición a sulfonato de perfluorooctano (PFOS) en rata macho adulta.
    Data de lectura:
    Directores:

    María Anunciación Lafuente Giménez

  • Iria Rodríguez Vega

    Nome: Composición bioquímica da caste Mencía (Vitis vinífera L.) na D.O. Ribeira Sacra: Influencia do ?terroir? e adaptación ao cambio climático.
    Data de lectura:
    Directores:

    José Manuel García Queijeiro, Antón Masa Vázquez

Descrición

O Progama de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria, con Mención cara á Excelencia do Ministerio de Educación na súa última convocatoria, pretende formar Doutores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos elos da cadea alimentaria, desde a produción primaria de materias primas aos últimos avances en procesado ou biotecnoloxía, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado. Ao finalizar o período de formación, o egresado será capaz de liderar e colaborar en actividades de de I+D+i cunha excelente preparación científica e madurez profesional, tanto no sector industrial como no ámbito da investigación.
Por todo iso, o Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria trata de egresar Doutores que lideren actividades e proxectos I+D+i do sector científico-profesional da alimentación:
• Investigación e desenvolvemento de novos procesos e estratexias na produción, elaboración e conservación de alimentos.
• Investigación e desenvolvemento de novas estratexias e procedementos que garantan a calidade e seguridade alimentarias.
• Investigación e desenvolvemento no binomio alimentación-saúde.

Ano comezo impartición: 2013
Data publicación no DOG:
Data publicación no BOE:
Prazas de novo ingreso: 20

  • Elaboración de predicións sobre o contido de pole e alerxenos no aire
  • Determinación do estado fitosanitario dos cultivos e modelos predictivos de aplicación de tratamentos fitosanitarios
  • Influencia do cambio climático sobre os cultivos e especies autóctonas
  • Caracterización físico-química e organoléptica dos meles
  • Caracterización e identificación da orixe botánico dos meles
  • Refinería de biomasa vexetal
  • Produción e avaliación de antioxidantes naturais
  • Desenvolvemento de novos materiais a partir da biomasa vegetal
  • Obtención e avaliación de novos ingredientes funcionales
  • Valorización de biomasa vegetal
  • Desenvolvemento de novos procesos de extracción
  • Alimentos nutracéuticos
  • Produtos lácteos fermentados/madurados
  • Produtos cárnicos cru-curados
  • Caracterización e tipificación de diferentes Brassica spp. cultivadas en Galicia
  • Distribución de contaminantes químicos orgánicos agrícolas e ambientais na cadea de produción de alimentos
  • Caracterización e mellora da calidade sensorial(composición aromática) e funcional(perfil polifenólico) dos alimentos
  • Estudo da presenza, distribución e movilidad de metais pesados( Cu, Zn, Pb,Hg ) e pesticidas en chans
  • Estudo da calidade do auga e modelización de procesos hidrolóxicos en cuencas forestais
  • Termalismo y Geotermia
  • Revalorización de residuos agroalimentarios
  • Transporte de agroquímicos e elementos traza no sistema planta-auga-solo
  • Agroinformática y viticultura
  • Produción, purificación, caracterización e aplicación de enzimas microbianas de interese alimentario e ambiental
  • Produción e aplicación de bacterias lácticas probióticas e bacteriozinas
  • Aprovechamiento e valorización de materiais residuales e subproductos da industria alimentaria mediante procesos fermentativos
  • Coloides e Interfases
  • Interacción de modelos in vitro de membrana con compostos de interese biolóxico e tecnolóxico
  • Proteómica
  • Chemosensores
  • Seguridad alimentaria
  • Identificación e cuantificación de diversos produtos en diferentes matrices agroalimentarias
  • Seguridade alimentaria

O Sistema de Garantía de Calidade de Doutoramento da Universidade de Vigo ten un carácter institucional.

Está dirixido e coordinado a través da Escola Internacional de Doutoramento.

A información xeral sobre a xestión da calidade nos doutoramentos (documentación do sistema de garantía de calidade, política e obxectivos de calidade, programas de calidade, Comisión de Calidade da Eido) está dispoñible nesta ligazón.