María José Pérez Álvarez

Profesor/a titular de universidade

Docencia

2019/2020
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 7
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 7
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
2018/2019
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 9
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 7
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
V04M166V01 M166103 Xestión Ambiental en Sectores Industriais OB 2
2017/2018
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 9
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 6
O01G260V01 G260401 Microbioloxía OB
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB
2016/2017
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 10
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 6
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
2015/2016
Titulación Materia Nome Carác. Horas
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 84
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 11
2014/2015
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 85
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 13
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
2013/2014
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M032V01 M032211 Análise de Perigos e Puntos Críticos (APPC) OP 12
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 24
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 8
V10M089V01 M089203 Avances en Bioloxía do Termalismo OP 1
V10M089V01 M089102 Bioloxía e Termalismo OB 1
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 70
O01G260V01 G260910 Xestión e conservación da auga OP 20
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR
101511V01 101511207 Microbioloxía TR
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP
2012/2013
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 75
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V10M089V01 M089102 Bioloxía e Termalismo OB 5
V10M089V01 M089203 Avances en Bioloxía do Termalismo OP 15
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR
101511V01 101511207 Microbioloxía TR
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP
2011/2012
Titulación Materia Nome Carác. Horas
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR
101511V01 101511207 Microbioloxía TR
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 45
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 90
2010/2011
Titulación Materia Nome Carác. Horas
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 30
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 30
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 45
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 30
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
2009/2010
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR
101511V01 101511207 Microbioloxía TR
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5

Día da semana
Luns
Data de inicio
2020-03-30
Data de fin
2020-07-30
Rango de horas
10:00 - 11:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día da semana
Luns
Data de inicio
2020-03-30
Data de fin
2020-07-30
Rango de horas
12:00 - 14:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día da semana
Martes
Data de inicio
2019-09-01
Data de fin
2020-03-29
Rango de horas
10:00 - 13:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
1º Cuatrimestre (2019/2020)
Día da semana
Xoves
Data de inicio
2020-03-30
Data de fin
2020-07-30
Rango de horas
10:00 - 11:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día da semana
Xoves
Data de inicio
2019-09-01
Data de fin
2020-03-29
Rango de horas
10:00 - 13:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
1º Cuatrimestre (2019/2020)
Día da semana
Xoves
Data de inicio
2020-03-30
Data de fin
2020-07-30
Rango de horas
12:00 - 14:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuadrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)

2018/2019

Impacto das redes sociais nos hábitos alimentarios e na actividade física dos estudantes da Universidade de Vigo - Campus de Ourense - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
Avaliación de coñecementos, actitudes e prácticas de hixiene e seguridade alimentaria das churrarías nas vías públicas - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

2017/2018

Estudo fisiolóxico e encimático de bacterias illadas na Patagonia arxentina - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
Valoración da biomasa forestal galega para a produción de Pleurotus djamor e Pleurotus ostreatus - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

2016/2017

Estudo dos hábitos de manipulación de alimentos no ámbito doméstico - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
Caracterización de Streptomyces antibioticus con fins industriais - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

2015/2016

Valorización de augas mineromedicinais para a elaboración de cremas solares con extracto de pebida de bagazo - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

2014/2015

Comportamento da microbiota heterótrofa da auga termal de As Burgas e O Tinteiro mantida a temperatura ambiente e refrixerada - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
Valorización de augas mineromedicinais para a elaboración de cremas solares con romeu - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

Cargos académicos

Secretario/a de Facultade en Facultade de Ciencias ( Dende 13/12/2018 )

Profesorado doutor con vinculación permanente en Claustro Universitario ( Dende 29/06/2018 )