Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
Características
Área de coñecemento
Centros
Coordinación do título
Descrición
O Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos ofrece unha aproximación científica e tecnolóxica á industria alimentaria sobre todo o proceso de elaboración dos alimentos, dende a obtención das materias primas ata o proceso de distribución e venda e pasando pola produción, a conservación e o control da calidade tanto dos alimentos como das instalacións onde son manipulados e almacenados.
Saídas profesionais
- Industria alimentaria (produción, departamentos de I+D+i)
- Laboratorios de análises de alimentos
- Consultorías privadas (xestión da calidade, seguridade alimentaria, composición de alimentos)
- Comercialización, comunicación e mercadotecnia
- Docencia e investigación
-Procesado de alimentos.
-Comercialización, comunicación e marketing.
-Seguridade alimentaria.
Obxectivos xerais da titulación
-Coñecer e comprender os riscos alimentarios, capacitando o estudantado para a súa análise e avaliación.
-Coñecer e comprender os procedementos e mecanismos de análise de alimentos.
-Coñecer e comprender as normativas vixentes en materia de alimentación, tanto nacionais como internacionais.
-Coñecer e comprender os procesos de xestión da seguridade alimentaria.
Mobilidade
A mobilidade de estudantes céntrase nos programas SICUE (Sistema de Intercambio entre Centros Universitarios Españois), Erasmus, no ámbito europeo, e o programa ISEP cos Estados Unidos. Dentro do programa SICUE, a Facultade de Ciencias ten acordos con cinco universidades españolas e ofrece 11 prazas de intercambio; no marco do programa Erasmus, existen acordos con 22 universidades, cun total de 36 prazas; finalmente, o programa ISEP ofrece 125 prazas en universidades estadounidenses.
Regulamento e normativa aplicable
Materias
Profesorado
Outras Informacións
O Grao ofrece a posibilidade de obter a mención en Enoloxía
Perfil de Ingreso recomendado
Persoas con interese por coñecer e comprender:
- Os riscos alimentarios, a súa análise e avaliación
- Os procedementos e mecanismos de análises de alimentos
- As normativas vixentes en materia de alimentación, tanto nacionais como internacionais
- Os procesos de xestión da seguridade alimentaria